Syncblast

Wat betreft de visuele leeuwen-updates was ik gebleven bij de schatbewaarder Rob Treasure Lion. Sindsdien zijn er nog twee leeuwen aan de Inner Crew toegevoegd. Rob Traveler Lion heeft een onweerstaanbare “Wie, ik?” blik in zijn ogen, “Mevrouw, waarom kijkt u zo naar me?”, om mij vervolgens devoot in de armen te vallen. Rob Fierce heeft een opvallend vurige gloed in één van zijn ogen.

Rob en ik zijn samen op reis. Naar mijn indruk wist Rob, door zijn overgang, niet opeens meer dan ik; we ontdekten het een en ander gezamenlijk. Door de zoektocht naar de soulmate, waarbij ik opeens bij twee Henryk Vogels belandde in plaats van één, verschoof de aandacht van de muziek naar de ideologie van Darkwood! Noem het een afterglow. En brachten we ook nog eens reuring in het leven van de tweede Henryk Vogel.

Hoewel deze Wanderwege lijken op dwaalwegen, krijg ik de indruk dat Rob, ik en betrokken vrienden onbedoeld een tamelijk precieze duw hebben gegeven in een dominospel. Zowel met betrekking tot Darkwood als de naamgenoot ervan. Zijn deze Irrwege in feite onnavolgbare zetten van de Kosmos intelligentsia? Speaking of which, mijn andere soulmate, Cees van der Sloot, die me in de jaren tachtig van de vorige eeuw in Utrecht “de grote bewustmaker” noemde, is ook weer actief. Rob en hij hebben elkaar ongetwijfeld inmiddels leren kennen.

Met het oog op mijn intercontinentale verblijf in Europa-Dresden, had ik op 29 juli 2022 besloten geen cannabis-snoepjes en -tabletten meer te gebruiken, en sindsdien heb ik ze helemaal niet meer genomen. Soms verlang ik er nog naar, maar ik heb nagedacht over de invloed ervan op mijn oordeelsvermogen. Terugkijkend besef ik dat ik de situaties met Darkwood en de twee Henryk Vogels veel te lang heb laten voortduren. Hoewel het moeilijk te bewijzen is, kan cannabisgebruik hier mogelijk een rol in hebben gespeeld. Beide Vogels bleken voor mij persoonlijk vergelijkbare catastrofes te zijn, en daarom heb ik besloten mijn zoektocht naar een zielsverwant van zowel Rob Nanninga als mijzelf te beëindigen. De waarheid is dat ik eigenlijk nooit iets of iemand tussen Rob en mij wil laten komen.

Na het stoppen met cannabis merkte ik dat mijn lichaam de neiging heeft om gewicht aan te willen komen. Ik was afgevallen tot onder de zestig kilo, zoals te zien is op de White Raven fotoshoot. Tijdens de fotosessie moest Mayumi Acosta mijn jasje aanpassen omdat het te los zat: “Ben je nóg lichter geworden?”. Sindsdien ben ik ongeveer 4 kilo aangekomen en moet ik een beetje opletten om te voorkomen dat dit verder toeneemt. Het lichte gevoel bevalt me erg goed, vooral als het gaat om kleding, is het erg prettig.

De meesterfotografe Mayumi Acosta heeft onlangs aangekondigd dat zij en haar man dit jaar, in oktober 2023, naar Innsbruck, Oostenrijk zullen emigreren. Om die reden heb ik snel nog een laatste fotosessie bij haar geboekt. Hieronder ziet u het prachtige resultaat!

Ik geniet nog steeds enorm van fietsen en wandelen, en deze lente was er opnieuw een opleving van activiteiten, omdat de temperatuur en de natuur in Californië in de lente altijd op hun best zijn. Ik leef nog steeds van de spaarzame alimentatie, die volgend jaar stopt, en van mijn spaargeld dat deels geïnvesteerd is in cryptomunten. Op dit moment ben ik nog steeds werkloos. Mijn ex-partner heeft me flink laten schrikken met een ernstig parachutespring-ongeluk (wat hij als hobby deed: springen uit vliegtuigen, nu zelfs als instructeur en begeleider, en hij was vlak voor het ongeluk zelfs begonnen met het behalen van zijn pilootlicentie). Voor mij houdt ware liefde niet op bij een echtscheiding, en hoewel ik geen contact meer met hem heb (hij lijkt dat overduidelijk te vermijden), kon ik hem toch via Instagram en e-mail laten weten dat ik hem een spoedig herstel wens(te). Hij is nu al vele maanden aan het revalideren.

Van Twitter heb ik sinds begin mei 2023 definitief afscheid genomen. Door de invloed van Elon Musk begon ik me daar steeds ongemakkelijker te voelen. Voor mij is Twitter eigenlijk vanaf het begin een grote teleurstelling geweest. Ik besteedde er veel tijd en aandacht aan, maar kreeg er altijd weinig respons, respectvolle communicatie en waardering voor terug. Mr. Wonderful van Shark Tank zou zeggen: “Take it behind the barn and shoot it.” Ik begin deze levensfilosofie steeds beter te begrijpen: dat het beter is om te erkennen wanneer iets overduidelijk geen succes is. Dit lijkt ook van toepassing te zijn op de My Diaries-website die ik lanceerde, maar die zo weinig belangstelling genereerde dat ik hem voor nu heb gesloten.

De skeptische beweging in Nederland, onder “leiding” van Skepsis-bestuurslid Pepijn van Erp en met het falende niet-ingrijpen van nog steeds bestuurslid Jan Willem Nienhuys, heeft alles en iedereen, inclusief mijzelf, de genadeslag gegeven wat betreft respectvolle Nederlandse skeptische discussies. Dit respect staat blijkbaar niet hoog in hun vaandel (meer). Van Erp heeft door zijn agressieve benadering van andersdenkenden een waar slagveld veroorzaakt. Helaas ben ik dus al jaren niet langer actief met Skepsis Nederland. Maar Rob Nanninga is er altijd, en zijn liefde en gezonde skeptische invloed kan niemand mij afnemen.

Joran van der Sloot, die in mijn Robbert van den Broeke-Stan Pluijmen blogs een grote rol speelt, zal in Amerika berecht worden voor zijn afpersing van Beth Holloway. Ik blijf hoopvol dat hij eindelijk de waarheid zal vertellen, maar hij zal deze natuurlijk wel moeten bewijzen, anders zal niemand hem meer geloven.

Tot op heden zijn er geen veranderingen in mijn streven om niet oud te worden. De spanning hierover en de drijvende energie erachter beginnen zich danig op te bouwen en ik voel die druk in toenemende mate. Ik heb drie privé-wegen naar het hemelse feest geïdentificeerd, maar het woord is aan de Kosmos.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.